>

понеделник, 18 февруари 2013 г.



ЕВРОПЕЙСКА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА


Спрете унищожаването на природата (екоцид) в Европа

Екоцид е нанасяне на масови щети, увреждане или загуба и премахване на екосистеми в определени територии. Нека заедно спрем екоцида в Европа!

Каква е нашата цел?

Искаме екоцидът да бъде считан за престъпление, за което корпорации и частни лица да бъдат подвеждани под отговорност въз основа закони от криминалното право и принципите за командна отговорност. Чрез инициативата на европейските граждани искаме екоцидът да бъде криминализиран в три случая:
  • когато екоцидът е извършен на териториите на Европейския съюз (включително морсите територии)
  • когато европейски корпорации са участници
  • когато европейски граждани са замесени
Също така искаме достъпът до европейския пазар на продукти, базирани на екоцид, както и инвестициите в дейности, причиняващи екоцид, да бъдат забранени. Преходен период от пет години е предложен. Този преходен период ще позволи на заинтересованите страни време за адаптация към провеждане на бизнес в свят без екоцид.

Как действа?

Чрез инициативата на европейските граждани, Европейската Комисия може да бъде призована да предложи промени и добавки към екропейското законодателство. Закон за криминализацията на екоцида в Европа. Ако един милион граждани подпишат петицията, Комисията ще трябва да разгледа внимателно предложението ни. Прочете повече тук.Ако имате въпроси, моля свържете се с нас наinfo@endecocide.eu

Не сте европейски гражданин?

Нашата инициатива на европейските граждани се зароди след като част от нас чуха Поли Хигинс, международна адвокатка, която предложи екоцидът да бъде направен петото престъпление срещу мира. По този начин екоцидът ще стане незаконен по цял свят и престъпилите закона могат да бъдат осъждани от Международния наказателен съд . Чуйте изказването на Поли тук: http://www.youtube.com/watch?v=8EuxYzQ65H4. Ако се интересувате от международното движение срещу екоцида, може да прочетете повече информация тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар