>

вторник, 9 октомври 2012 г.

Организират обществено обсъждане на екооценката за Общия устройствен план на Ямбол


Препоръката на сдружение „Движение с екологична насоченост” за провеждане на широко обществено обсъждане на Екологичната оценка на Общия устройствен план на Община Ямбол е взета под внимание. Чрез електронния си сайт Община Ямбол, на основание чл. 21 от Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми и чл.127(1) от ЗУТ, уведомява всички заинтересувани физически и юридически лица, че е организирана среща за обществено обсъждане на Екологична оценка, Доклад за оценка на степента на въздействие с предмета и целите на опазване на ЗЗ “Река Тундажа 1” и ЗЗ “Река Тунджа 2” и проект на “Общ устройствен план (ОУП) на Община Ямбол”.

С Общия устройствен план се определят:
1. общата структура на територията - жилищни територии, производствено-складови територии, територии за озеленяване и специалните озеленени площи, територии за спорт и развлечения, територии за обществено обслужване, територии с обекти на културно-историческото наследство, територии за курортно-туристическо и вилно строителство, територии за мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, земеделски територии, горски територии, територии за природозащита, нарушени територии за възстановяване, територии със специално, с друго или със смесено предназначение;
2. устройствени зони за всяка от териториите. Например се определя зона за жилищно застровяне, промишлено, озеленяване и др. 
3. кои територи са публична държавна собственост и публична общинска собственост, и режимът на тяхното устройство;
4. изискванията към естетико-композиционното изграждане на територията;
5. изисквания за устройство на достъпна за цялото население среда, включително за хората с увреждания.
С една дума се определя бъдещата визия на града!
В тази връзка беше редно обществени обсъждания да се проведат във всеки жилищен квартал на град Ямбол. Общината обаче организира само едно – на 14 ноември 2012 г. от 16.30 часа в зала 107 на общината, в която има около 50 места.
Въпреки това „Движение с екологична насоченост” призовава гражданите на Ямбол да вземат активно участие в общественото обсъждане на Общия устройствен план.
Всеки има възможност да се запознае лично с документацията в стая 325 всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа до 14.11.2012 г. включително.
Писмени становища могат да се представят на адреса на Община Ямбол, на срещата за обществено обсъждане, както и до сдружение „Движение с екологична насоченост” на e-mail: den.yambol@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар