>

понеделник, 16 януари 2012 г.

Пореден пожар на сметището край Хаджидимитрово

За пореден път на 16 януари около 7 сутринта бяха запалени отпадъци на ямболското сметище. От сдружение "ДЕН" подадоха сигнал на телефон 112 за случая, тъй като по това време в община Ямбол и в РИОСВ - Стара Загора никой не отговаря. 
Сметището в землищата на селата Дражево и Хаджидимитрово е собственост на община Ямбол. По разпореждане на Министерството на околната среда и водите то трябваше да бъде закрито още през 2009 г. Към такса смет общината събира от гражданите пари и за охрана на сметището, но въпреки това ежедневно на него се палят гуми и други опасни отпадъци в нарушение на Закона за опазване на околната среда. 
От сдружение "ДЕН" са засекли и камиони, които изхвърлят ежедневно отпадъци, без да минават през кантар. Това поставя съмнение, че на депото се изхвърлят и опасни отпадъци. 
Припомняме, че преди месец от община Тунджа поискаха незабавно затваряне на сметището, основавайки се на становището на експерти, че депото е изключително опасно за жителите на селата Дражево и Хаджидимитрово и околната среда. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар