>

понеделник, 13 август 2012 г.

Оспориха актове на РДНСК за строеж на фотоволтаични централи в Ямболско


В Административен съд – Ямбол са постъпили общо осем жалби от различни дружества, с които се оспорват заповеди, издадени от Началника на Регионален отдел за национален строителен контрол – гр. Ямбол към РДНСК-Югоизточен район. С атакуваните заповеди административният орган е оттеглил, на основание чл. 91, ал. 1 от АПК, издадените от него разрешения за ползване на фотоволтаични електроцентрали в землищата на общините Ямбол и Тунджа. Това съобщи Катя Няголова, Връзки с обществеността в Административен съд – Ямбол.  

С подадените жалби се иска отмяната на съответната заповед, поради нейната незаконосъобразност като постановена в нарушение на изискванията за законосъобразност на административния акт - неспазване на установената форма, противоречие с материалния закон, съществено нарушение на административнопроизводствените правила, несъответствие с целта на закона. С две от жалбите се претендира и обявяване нищожността на заповедите.
По всички жалби са образувани административни дела. Две от жалбите са оставени без движение, като е определен срок за отстраняване на констатираните нередовности.  Две от делата са насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание на 17.09.2012 г. от 10:00 часа, а по останалите четири жалби предстои насрочване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар