>

сряда, 29 януари 2014 г.

ПРИКАНВАНЕ

Управителният съвет на сдружение „Движение с екологична насоченост” благодари на кмета Георги Славов за безплатната популяризация на местно и национално ниво на част от целите и дейността на неправителствената организация чрез присъждането на антинаградата „Смърдящ плъх”. Отчитаме, че за определянето на името и критериите за този приз общинските чиновници са отделили предостатъчно работно време в опознаването на биоразнообразието, за да опонират на присъдената на община Ямбол от Коалиция за устойчиво развитие по номинация на „ДЕН” антинаграда за лоша политика по устойчиво развитие „Пъстър пор”.
Приканваме г-н Славов да определи в служебния си календар ден и час за официална размяна на антинаградите.
Отправяме предварително искане церемонията да бъде придружена с дискусия между представители на общински, правителствени и неправителствени организации и граждански структури за реалното устойчиво развитие на община Ямбол. Припомняме, че ние настояваме за такава дискусия от цели 3 години. Досега обаче кметът бяга от открит дебат и повдига въпросите единствено в телевизионни предавания с негово изрично искане без участието на засегнатите страни или опоненти.

Надяваме се и към присъдената на „ДЕН” антинаграда кметът да приложи сертификат, че нейната изработка е платена с негови лични пари, а не със средства на ямболските данъкоплатци. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар