>

вторник, 28 февруари 2012 г.

УПРАВНИЦИ НИ ЗАРОБВАТ С ДЪЛГОВЕ ЗА ГОДИНИ НАРЕД


Данъкоплатците на общините Ямбол, Тунджа, Сливен, Нова Загора и Стралджа ще плащат дългове за милиони евро години наред, ако управниците не предприемат действия за избор на ново място за регионалното депо.
След масовите протести на жители на Ямбол и община Тунджа срещу решението общото сметище на 5-те общини да бъде изградено в землищата на селата Дражево и Хаджидимитрово, община Ямбол беше принудена да оттегли от МОСВ порочния проект, за който бяха изхарчени близо 400 хиляди лева. 


От Министерството констатираха, че действително община Ямбол е допуснала нарушения при реализацията на проекта – нещо, за което членовете на „ДЕН” и Гражданския инициативен комитет алармират повече от година. Засега санкцията е 100 хиляди лева, но вероятно жителите на Ямбол ще бъдат принудени чрез данъците си да върнат и останалите 300 хиляди, тъй като започват проверки на европейски и национални институции. 
Въпреки това, кметовете на петте общини и МОСВ, са взели решение да пренебрегнат гражданските протести и да изградят клетка 1 от регионалното депо. Пак на същото място на входа на Ямбол. И пак със същото Комплексно разрешително от 2008 г., което представители на „ДЕН” оспорват пред ВАС като нищожно. Делото е насрочено за 19 март, по всяка вероятност решението ще излезе след като от община Ямбол са внесли новия проект. А може и да започнат изграждането на новата клетка на сметището. На управниците парите им трябват не, както казват, за да ни намалят данъците. Напротив, освен с по-високи данъци, ще ни заробят с милиони евро дългове за години напред, които ще теглят от кредитни институции. Виновни ще са те, но ще плащаме ние и нашите деца! С пари и, най-вече, със здравето си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар