>

петък, 21 септември 2012 г.

Забранено изнасянето на екодоклади от община Ямбол


„Информация от Община Ямбол не може да се изнася!” Това беше категоричният отговор на служителите на община Ямбол, които охраняват иначе обявените за публично достъпни за коментар Екологична оценка и Доклад за оценка на степента на въздействие с предмета и целите на опазване на ЗЗ “Река Тунджа 1” и ЗЗ “Река Тунджа 2” на “Общ устройствен план (ОУП) на Община Ямбол”.
По думите на служителите, разпореждането за това е на зам.-кметът Иван Кърцъков, поводът беше искане на сдружение „ДЕН” да получим докладите на електронен носител. Папките могат да бъдат разгледани в рамките на работното време до 25 септември в стаята на главния архитект /312/ на община Ямбол. За тези, които, обаче, не разполагат с такова време, предлагаме фотографирани част от страниците на докладите с най-фрапиращите констатации. Становища по тях се приемат също до 25 септември.
Специално за зам.-кметът Иван Кърцъков правим следното уточнение: Не наказвайте служителите си, че са ни дали възможност на цифров фотоапарат да нащракаме част от докладите! Все пак те изпълниха Вашето указание да не ни предоставят докладите на електронен носител.
Докладът за оценка на степента на въздействие с предмета и целите на опазване на ЗЗ “Река Тунджа 1” и ЗЗ “Река Тунджа 2” е достъпен в целия му вид на електронния сайт на Регионалната инспекция по опазване на околната среда от 27.04.2012 г. Докладът за екологичната оценка на Общия устройствен план, обаче, НЕ!
Странен за нас е и фактът защо Община Ямбол чак през отпускарския месец август обяви изготвянето на тези оценки, след като са приети от зам.кмета Иван Кърцъков на 01.06.2012 г., а в РИОСВ-Стара Загора са предадени още през месец април. Въпросът, разбира се, е риторичен. В община Ямбол отдавна държат на тайната на информацията.





























































Няма коментари:

Публикуване на коментар